Festivalgangers tennissen met geluid op Lowlands

New Scientist
New Scientist Lowlands special

Eerste succes van het Utrecht NeuroProthese project

In het UMC Utrecht is een hersenimplantaat geplaatst bij een patiënt waarmee ze met haar gedachten een spraakcomputer kan bedienen. Samen met de patiënt hebben de onderzoekers in een intensieve periode gewerkt aan de juiste instellingen. Ze kan nu thuis communiceren met haar familie en verzorgers via het implantaat. Het is uniek in de wereld dat deze techniek door een patiënt thuis wordt gebruikt. Dit onderzoek is gepubliceerd in het medische tijdschrift New England Journal of Medicine. Het persbericht is te vinden op de deze pagina, de bijbehorende video staat op youtube.

slide1
EenVandaag heeft uitgebreid verslag gedaan van de UNP studie. De Kennis van Nu heeft een podcast gemaakt. Prof. Nick Ramsey praat over de Utrecht Neuroprothese bij Humberto Tan (RTL Late night).

Deze nieuwsartikelen berichten over de Utrecht Neuroprothese:
NRC, Volkskrant, RTL Nieuws, AD, Telegraaf, De Limburger, HLN, metronieuws, Nu.nl, Brabants Dagblad, tweakers.net, Omroep Brabant, De Morgen

Engelstalige berichten: CNN, New York Times, MedpageToday, NewScientist, CTV News, ABC News, Reuters, Scientific American.

Vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met de persafdeling van het UMC Utrecht: press@umcutrecht.nl of 088 75 550 00.

Eerdere artikelen

Het Utrecht NeuroProthese project is al eerder een aantal keer in de media verschenen. Hieronder vindt u een overzicht met de meest interessante artikelen.
ALS stichting Nederland, Contact Op Maat, NRC, NWT Magazine, Labyrint

Drag & Drop

Drag & Drop

PageLines is a drag & drop framework that allows you to completely customize your website with drag & drop.
Responsive & Mobile

Responsive & Mobile

Built from the ground up to look great on mobile devices. PageLines utilizes an advanced responsive framework.
Tons of Addons

Tons of Addons

Load up your own sections, themes and plugins using PageLines' one of a kind extension marketplace.